Rosé Alibernet 2014

Zbiera úspechy nielen medzi milovníkmi vín so zvyškovým cukrom, ale aj na výstavách. Po striebornej medaile na výstave vín Paríž Vinalies 2015 bol vybraný aj do najbližšieho Národného salónu vín Slovenskej republiky. V máji získal najvyššie hodnotenie v redakčnom teste ružových vín časopisu Vinotéka.

S nápadom vyrábať ružový Alibernet  prišla v roku 2014 Janka Krajčírovičová. Alibernet je na výrobu ružových vín málo používaná odroda. Bol to krok nevyšliapanými cestičkami.  Po krátkej diskusii padlo rozhodnutie, že jeho sýtu farbu, sviežu ovocnú chuť  vyššiu trieslovinu pri výrobe doplníme ponechaním neprekvaseného zvyškové cukru. Vzniklo tak polosladké víno, plné sviežich ovocných vôní a chutí.

Okrem posedenia s blízkymi a priateľmi počas letných večerov je vhodné ho podávať aj k dezertom plným ovocia, šalátom pokvapkaným sladkým balzamikom a čínskej kuchyni postavenej na sojovej omáčke.  Fantázii sa medze nekladú, tak sa nebojte experimentovať v hľadí nových kombinácií jedla a vína Rosé Alibernet. Prajem vám príjemné zážitky.

 

Peter Chowaniec